Pesta rumegatoarelor mici - taxa membru asociat
search
  • Pesta rumegatoarelor mici - taxa membru asociat

Pesta rumegatoarelor mici - taxa membru asociat

50,00 lei
Cursul ONLINE poate fi parcurs pe www.cursuri.veterinarul.ro la finalul caruia, dupa sustinerea unui test se va elibera diploma cu 10 puncte in conformitate cu cerintele de acreditare CMVRo.
info_outline

Activarea contului de membru si accesul pe platformele Veterinarul se realizeaza dupa 24-48 ore de la confirmarea platii in ordinea primirii confirmarilor. La plata prin OP Bancar si la Curier, activarea conturilor se realizeaza dupa confirmarea intrarii banilor in conturile Asociatiei.

Cantitate

  Integrare SPV

Editați datele de facturare cu atenție pentru Finanțe - SPV

  Raportare CMVRO

Activitățile de pregătire continua se raportează CMVRO

  Plăți securizate online

Utilizați plata cu CARDUL în siguranță cu Netopia - MobilPAY

  Politica de livrare

Activare cont și livrare conform termeni și condiții

  Confirmare achiziție

Facturare și confirmare - minim 24 ore de la confirmare plată -SPV

SUMAR:

Pesta rumegătoarelor mici (PPR) este o boala infecțioasă virală, contagioasă a rumegătoarelor domestice și sălbatice mici. A fost prima dată descrisă în Coasta de Fileș în vestul Africii în anul 1942. Gradual, s-a ajuns la concluzia că mai multe cazuri clinice similare apar în mai multe părți ale Africii de Vest și au aceeași cauză – un virus care este acum numit pesta rumegătoarelor mici. Cercetătorii au confirmat imediat existența bolii în Nigeria, Senegal și Ghana. Pentru mulți ani a fost crezut că aceasta a fost restricționată în acea parte a Africii, până când o boală a caprelor în Sudan, care inițial a fost diagnosticată ca pestă bovină în anul 1972, a fost confirmată ca și PPR. Răspândirea bolii a fost evidentă doar în ultimii ani și acest aspect încă mai este clarificat. Realizarea faptului că multe dintre cazurile diagnosticate ca și pestă bovină la rumegătoarele mici în India ar putea, la schimb, să fi implicat virusul PPR, împreună cu apariția bolii în alte părți ale vestului și sudului Asiei, indică importanța tot mai mare a acesteia. 

PPR este o boala importantă, dar aceasta a creat probleme și datorită asemănărilor cu pesta bovină – semnele clinice ale PPR seamănă mult cu cele ale pestei bovine, făcând ca diagnosticul diferențial să fie dificil. Ar trebui totuși să aveți în vedere faptul că boala clinică determinată de pesta bovină la rumegătoarele mici este un eveniment relativ rar, chiar și în Asia. 

PPR este o boala severă, care se răspândește repede, în principal la rumegătoarele domestice mici. Este caracterizată de declanșarea bruscă a depresiei, a febrei, a secrețiilor oculare și nazale, a leziunilor bucale, a respirației îngreunate și a tusei, a diareei cu miros fetid și a morții.

Cursul abordeaza etapizat toate elementele informaționale necesare unui medic veterinar pentru a stabili diagnosticul pe baza semnelor clinice, elementele necesare unui diagnostic diferential si modificari anatomopatologice.

Recomandare

error_outline

Efectuati plata utilizand

CARDUL BANCAR.

AVANTAJE:

  • # simplu;
  • # rapid;
  • # sigur (plati securizate 3D pe platforma Netopia - MobilPAY);
  • # confirmarea platii se face instantaneu;
  • # se elibereaza factura fiscala imediat;
  • # in contul dvs pe site puteti vedea toate tranzactiile, toate platile si toate facturile putand fi descarcate oricand;
  • # economisiti timp, drumuri la banca, neintelegeri, greutati in activarea contului dvs, etc.

Accesul la contul dvs este securizat si se realizeaza cu userul si parola primite la abonare.

Activarea contului de membru si accesul pe platformele Veterinarul se realizeaza dupa 24-48 ore de la confirmarea platii in ordinea primirii confirmarilor. La plata prin OP Bancar si la Curier, activarea conturilor se realizeaza dupa confirmarea intrarii banilor in conturile Asociatiei.

curs AM 34
6964 Produse