Asociatia Veterinarul este dedicata si hotarata sa contribuie activ la protejarea mediului si la pastrarea biodivesitatii pentru generatiile viitoare. Noi, organizatia, medicii veterinari care o constituim si colaboratorii, alaturi de medicii veterinari romani, suntem constienti de responsabilitatile si importanta profesiei noastre care joaca un rol activ, deosebit de important in protejarea mediului in intreg ansamblul sau.

Astfel fiind constienti de raspunderea ce ne revine vom respecta in toata activitatea noastra urmatoarele principii cu privire la respectul pentru mediu si biodiversitate:

1. Vom promova activ utilizarea responsabila a substantelor cu efect antibiotic ca parte esentiala a deontologiei medicale. Ca urmare suntem impotriva utilizarii substantelor cu efect antibiotic fara o consultatie medicala adecvata, fara o prescriptie medicala adecvata si fara o administrare supravegheata de personal medical de specialitate care sa gestioneze responsabil deseurile rezultate in urma acestor actiuni. Consideram ca nerespectarea acestor principii duce la cresterea si dezvoltarea fenomenului de antibiorezistenta cu efecte dramatice atat pentru populatia umana cat mai ales pentru toate animalele. In acelasi context consideram ca informatiile tehnice medicale care fac referire la aceste aspecte trebuie gestionate si trebuiesc prezentate doar catre personal medical de specialitate. Ca urmare accesul la aceste informatii,  pe intreaga platforma veterinarul se va realiza  doar de catre personalul medical cu user si parola. In general vom oferi publicului informatii verificate de medici veterinari, cu scop pur informativ si pentru a ajuta proprietarii de animale sa aiba cunostinte corecte despre ingrijire, boli si bunastarea animalelor pe care le detin.

2. Vom promova activ viata si respectul pentru orice forma vie in sensul fiziologic sau moral ca fiind parte a intregului ecosistem planetar. Ca urmare suntem impotriva practicilor care duc la perturbarea, intreruperea sau modificarea in orice forma a vietii si bunastarii formelor vii de existenta indiferent daca acestea sunt in mediul salbatic sau sunt crescute de om in scopuri economice sau de divertisment.

3. Nu vom provoma informatiile care sunt sau pot fi interpretate ca un indem la actiuni de eutanasie (cu exceptia conditiilor medicale de urgenta), de distrugere sau afectare in orice mod a biodiversitatii sau a vietii animalelor domestice sau salbatice, a padurilor si a vegetatiei naturale.

Echipa Veterinarul va multumeste pentru incredere!