Encefalopatii spongiforme transmisibile - taxă membru asociat
search
 • Encefalopatii spongiforme transmisibile - taxă membru asociat

Encefalopatii spongiforme transmisibile - taxă membru asociat

50,00 lei
Cursul ONLINE poate fi parcurs pe www.cursuri.veterinarul.ro la finalul caruia, dupa sustinerea unui test se va elibera diploma cu 10 puncte in conformitate cu cerintele de acreditare CMVRo.
info_outline

Activarea contului de membru si accesul pe platformele Veterinarul se realizeaza dupa 24-48 ore de la confirmarea platii in ordinea primirii confirmarilor. La plata prin OP Bancar si la Curier, activarea conturilor se realizeaza dupa confirmarea intrarii banilor in conturile Asociatiei.

Cantitate

  Integrare SPV

Editați datele de facturare cu atenție pentru Finanțe - SPV

  Raportare CMVRO

Activitățile de pregătire continua se raportează CMVRO

  Plăți securizate online

Utilizați plata cu CARDUL în siguranță cu Netopia - MobilPAY

  Politica de livrare

Activare cont și livrare conform termeni și condiții

  Confirmare achiziție

Facturare și confirmare - minim 24 ore de la confirmare plată -SPV

Cursul prezinta bolile prionice la animalele domestice si salbatice. Sunt abordate Scrapia la oii capre, Encefalita Spongiforma a Bovinelor, Boala cronica cahectizanta a Cervideelor (BCCC), Encefalita transmisibila a Nurcilor (ETN),Encefalopatia Spongiforma a Felinelor, Encefalopatia Spungiforma a Ungulatelor Exotice. Cursul prezinta video manifestarile clinice si modul de stabilire a diagnosticului in bolile prionice ale oilor si bovinelor. Pentru cei intresati se poate consulta si descarca Regulile de buna practica GVP in stabilirea diagnosticului de EST.

Prionii (engl. proteinaceus infectious particles = particule proteice infectioase) constituie izoforma patologica a unei proteine normale – proteina prionica (PrP) – codificata de organismele gazda. In anumite conditii, aceasta proteina normala sufera o modificare post-translationala a structurii sale secundare, ceea ce ii confera noi proprietati, ca: rezistenta neobisnuita la actiunea factorilor fizici si chimici si transmisibilitatea similara agentilor infectiosi.

Bolile prionice ale omului si ale animalelor sunt consecinta acumularii in sistemul nervos central a izoformei patologice a proteinei normale. Ele sunt caracterizate prin :

 • perioada de incubatie lunga, de ordinul lunilor, cel mai adesea al anilor;
 • simptomatologie exclusiv nervoasa si evolutie clinica lenta, ce dureaza saptamani, cel mai adesea luni, uneori ani, dar intotdeauna cu final letal;
 • leziuni degenerative ale sistemului nervos central, reprezentate prin vacuolizari ale neuropilului si pericarionilor, necrobioza neuronala, astrocitoza si uneori acumulari (placi) de amiloid;
 • transmisibilitatea pe cale parenterala sau digestiva la aceeasi specie si la alte specii, in momentul in care se foloseste ca material infectant tesutul nervos, uneori si alte tesuturi recoltate din cazuri de boala;
 • absenta oricarui raspuns imun specific fata de agentul transmisibil, desi gazda isi pastreaza competenta imunologica fata de alte antigene.

 

Recomandare

error_outline

Efectuati plata utilizand

CARDUL BANCAR.

AVANTAJE:

 • # simplu;
 • # rapid;
 • # sigur (plati securizate 3D pe platforma Netopia - MobilPAY);
 • # confirmarea platii se face instantaneu;
 • # se elibereaza factura fiscala imediat;
 • # in contul dvs pe site puteti vedea toate tranzactiile, toate platile si toate facturile putand fi descarcate oricand;
 • # economisiti timp, drumuri la banca, neintelegeri, greutati in activarea contului dvs, etc.

Accesul la contul dvs este securizat si se realizeaza cu userul si parola primite la abonare.

Activarea contului de membru si accesul pe platformele Veterinarul se realizeaza dupa 24-48 ore de la confirmarea platii in ordinea primirii confirmarilor. La plata prin OP Bancar si la Curier, activarea conturilor se realizeaza dupa confirmarea intrarii banilor in conturile Asociatiei.

curs AM65
7988 Produse