1. Misiune, Scop si Obiective.

1.1. Asociatia Veterinarul administreaza toate siteurile domeniului veterinarul.ro.

1.2. Scopul Asociatiei prin activitatile sale si domeniul veterinarul.ro este in principal de a facilita accesul medicilor veterinari romani, a studentilor, cercetatorilor din domeniul veterinar, a asistentilor si tehnicienilor veterinari la informatii medicale, stiintifice, de afaceri sau de orice alta natura care pot contribui la dezvoltarea personala medicala sau pentru domeniul afacerilor veterinare.

1.3. Complementar suntem constienti de responsabilitatea de a informa proprietarii de animale cu informatii corecte medical, pe intelesul acestora si in scopul exclusiv de informare si nu pentru a dezvolta abilitati medicale sau de a realiza o alternativa de diagnostic, tratament sau consultanta de specialitate.

2. Deontologie

2.1. Respectand deontologia medicala, informatiile de specialitate, detalii de diagnostic, tratament, ingrijiri medicale si alte informatii detaliate cu specific medical vor fi accesibile doar medicilor veterinari si personalului medical.

2.2. Pentru proprietarii de animale, oferim informatii medicale veterinare avizate de medici veterinari si personal de specialitate, informatii suficiente pentru o informare corecta si la obiect, subliniind importanta si incurajand vizata la un medicul veterinar pentru examinari medicale de specialitate, diagnostice si tratamente corespunzatoare.

2.3. Suntem impotriva si vom milita permanent pentru limitarea diagnosticelor si sfaturilor medicale online acordate fara o examinare medicala de specialitate a pacientilor si suntem impotriva stabilirii de tratamente fara un consult de specialitate realizat de un medic veterinar. Aceste practici sunt extrem de daunatoare atat pacientilor, cat si proprietarilor.

3. Declaratie de interese

3.1. Suntem o Asociatie nonprofit ceea ce legal, moral si faptic ne obliga ca toate veniturile obtinute in urma activitatii destasurate de Asociatia Veterianrul sa fie utilizate pentru atingerea scopurilor si obiectivelor asociatiei defintite la art. 1. Ca urmare declaram urmatoarele:

3.1.1. Suntem o organizatie independenta. Veniturile obtinute din activitatile declarate si prezentate, din cotizatii, taxe, donatii sunt utilizate in exclusivitate pentru activitatea asociatiei ceea ce ne asigura independenta fata de orice forma de interes medical, de afaceri sau politic.

3.1.2. Nu avem interese in industria sau in serviciile veterinare. Aceasta se manifesta fata de interesele de afaceri din industria medicala veterinara sau din cea de servicii medicale veterinare, fara a avea alte afaceri directe sau indirecte, beneficii sau profituri din activitatea/serviciile medicale veterinare de diagnostic, tratament sau ingrijire medicala, din activitati de comert cu medicamente, echipamente si consumabile. Nu avem nici o activitate ascunsa sau acoperita generatoare de profit in domeniul medical veterinar sau in vreun domeniu conex. Nici unul din membrii din structurile de conducere, administrare sau decizie din asociatie nu are afaceri directe sau acoperite care sa fie promovate prin sau in activitatile, programele, articolele sau prin intermediul informatiilor prezentate, si a actiunilor desfasurate de Asociatie.

3.1.3. Publicitate la vedere. Toate formele de promovare prin care terte persoane fizice sau juridice doresc sa utilizeze canalele de diseminare a informatiei care sunt la indemana asociatiei sunt declarate public. Este deontologic ca toti cititorii nostri sa fie informati exact despre sopurile si intentiile acestor tipuri de informatii si a celor care furnizeaza acele informatii. Incepand cu septembrie 2017 toate articolele, informatiile, posterele sau orice material care provine de la terti va fi definit ca "Material Publicitar" si va fi anuntat ca atare, daca scopul acelui material este de a promova, prezenta sau descrie un articol, produs sau serviciu care este destinat industriei sau serviciilor veterinare sau proprietarilor de animale si presupune costuri si profituri pentru acea entitate. Responsabilitatea privind acele informatii revin in exclusivitate furnizorului de publicitate si vor trebui tratate ca atare, putand contine exagerari, formule de propagare a mesajului in diverse forme specifice publicitatii fara o acoperire stiintifica sau medicala - vezi Termeni si conditii de promovare/publicitate.

Mottoul nostru este: "Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri. Pasiunea noastra sunt medicii veterinari romani si minunata lor profesie.

4. Acceptare Termeni si Conditii"

4.1. Navigarea pe websiteurile Asociatiei Veterinarul sunt conditionate de regulile si conditiile impuse de conducerea Asociatiei pentru buna functionare a platformei.

4.2. Folosirea acestui site, implica acceptarea in totalitate a termenilor si conditiilor de utilizare.

4.3. Acesti Termeni si Conditii nu sunt discutabile, negociabile sau interpretabile si se aplica fara discriminare tuturor membrilor asociatie si/sau utilizatorilor platfomei web veterinarul.ro (subsiteuri, siteuri asociate, siteuri master) in conformitate cu Statutul si Regulamentele Asociatiei aprobate de structura de conducere si coordonare.

4.4. In situatia in care nu sunteti de acord cu acestia, va rugam sa incetati utilizarea serviciilor furnizate prin intermediul site-ului www.veterinarul.ro

5. Responsabilitatea privind informatiile medicale

5.1. Noi, ne-am propus astfel sa furnizam informatii cat mai exacte medical veterinar. Dar avand in vedere modul in care evolueaza stiinta precum si structura si modul de functionare al internetului Asociatia nu isi asuma nici o raspundere sau obligatie in legatura cu informatiile publicate pe domeniu admininstrat, subsite-uri sau site-uri asociate. De aceea aceste informatii:

5.1.1.au doar caracter general si nu vizeaza situatia particulara a unei persoane sau entitati.

5.1.2. nu sunt, in mod obligatoriu, complete, exacte sau actualizate.

5.1.3. f ac trimitere, uneori, la site-uri externe care nu intra in sfera de control si nici in responsabilitatea asociatiei.

5.1.4. nu constituie consiliere profesionala sau juridica (daca aveti nevoie de consiliere intr-un anumit domeniu, consultati intotdeauna o persoana cu calificari corespunzatoare).

5.2. Nu putem garanta ca un document/informatie disponibila on-line reproduce cu fidelitate un text/informatie oficiala/stiintifica.

5.3. Urmarim sa reducem la maxim perturbarile cauzate de erori tehnice. Cu toate acestea, este posibil ca unele date sau informatii de pe site-ul nostru sa fi fost create sau structurate in fisiere sau formate care pot prezenta erori; prin urmare, nu putem garanta ca serviciile noastre nu vor fi intrerupte sau afectate de asemenea probleme. Asociatia nu isi asuma raspunderea cu privire la problemele intalnite ca urmare a utilizarii acestui domeniu (cu site-uri, subsite-uri si site-uri asociate) sau a site-urilor externe la care se face trimitere.

6. Definitii.

Urmatorii termeni vor fi definiti pentru o mai buna intelegere a conditiilor de utilizare:

6.1. Utilizator - orice persoana interesata de furnizarea serviciului sau care acceseaza/navigheaza pe domeniul veterinarul.ro si toate site-urile si subsite-urile asociate. In aceasta categorie sunt incluse toate celelalte categorii prezentate in cele ce urmeaza indiferent de calitatea de membru al asociatiei sau daca a achitat sau nu taxe catre asociatie;

6.2. Utilizator inregistrat - orice persoana care si-a creat un cont cu user si parola pe platforma veterinarul.ro respectiv pe site-ul master, subsite-uri sau site-uri asociate;

6.3. Membru - medic veterinar care a achitat una sau mai multe tipuri de cotizatii pentru a participa la programele sau activitatile desfasurate de Asociatie prin platforma veterinarul.ro si toate siteurile si subsiteruile asociate. Calitate de "membru" definita in Termeni si Conditii este in concordanta cu definitiile stipulate in Statutul legal al Asociatiei, cap II art 10 pct. d, respectiv membrii sustinatori. Pentru detalii privind drepturile si obligatiile membrilor va rugam sa cititi "Informare Legala"

6.4. Abonati Medic Veterinar - este persoana care are abonament la Revista Veterinarul Stiinta si Practica sau la oricare alta revista conform programului anuala al Asociatiei, are cotizatie achitata, fiind membru al clubului de Informare pentru anul in curs. Calitatea de Abonat MV este de un an, corespunzatoare anului in care este achitata cotizatia. Pentru detalii privind drepturile si obligatiile abonatilor medici veterinari va rugam sa cititi "Termeni si conditii pentru Programul de Informare" pe www.veterinarul.ro.

6.5. Abonat - este orice persoana care are un abonament platit pentru pargurgerea informatiilor sau participare la un program al asociatiei si nu este medic veterinar.

6.6. Informatii - acordarea catre utilizator a accesului la date si informatii transmise de Asociatia Veterinarul  prin Internet, cu ajutorul platformei veterinarul.ro si a tuturor subsiteuri si/sau siteuri asociate.

7. Drepturile de autor si copyright, proprietate intelectuala

7.1. Toate drepturile sunt rezervate catre Asociatia Veterinarul. Copierea, distribuirea, transmiterea si folosirea neautorizata a materialelor de pe acest website, sau de pe oricare website/subsite de pe platforma veterinarul.ro sunt strict interzise fara acordul scris al Asociatiei Veterinarul.

7.2. Responsabilitatea privind continutul materialelor revine exclusiv autorilor.

7.3. Toate materialele de pe acest website sunt protejate de Legea privind drepturile de autor.

7.4. Utilizatorul declara in mod expres ca a luat la cunostinta faptul ca toate reprezentarile stilizate, logo-urile si simbolurile asociate si combinatii ale acestora cu oricare cuvant sau simbol grafic, folosite pe acest site, sunt marci inregistrate ale Asociatiei Veterinarul.

8. Obligatiile utilizatoriilor domeniului veterinarul.ro

8.1. Utilizatorul site-ului web este obligat ca la fiecare accesare a site-ului web sau la utilizarea serviciilor oferite sa actioneze in mod legal. Utilizatorul se obliga sa:

a. nu modifice, distribuie, transmita, afiseze, publice, reproduca, acorde licente, creeze produse derivate, transfere sau vinda orice fel de informatii sau servicii obtinute de pe sau prin intermediul acestui site web;

b. nu foloseasca si sa nu permita vreunui tert (si sa nu il autorizeze) sa foloseasca serviciul pentru a transmite sau a receptiona materiale care contravin dispozitiilor legale in vigoare sau au un continut obscen, abuziv, vulgar, defaimator, ofensator, amenintator, incalca orice alt drept de proprietate intelectuala sau este in orice alt mod ofensator;

c. nu desfasoare (si sa nu permita) activitatea de cracking sau hacking, sau atacurile de tipul "Denial of Service". Utilizatorii care violeaza securitatea sistemelor sau retelelor vor fi actionati in instanta, civil si penal.

8.2. Utilzatorul este de acord sa nu faca raspunzator si sa nu actioneze Asociatia Veterinarul in justitie atat cu privire la orice pretentie ridicata de catre un tert, rezultata din utilizarea serviciului si a Internetului de catre Utilizator, cat si cu privire la orice pierdere (directa, indirecta, pe cale de consecinta sau de alta natura), costuri, actiuni, procese, pretentii, cheltuieli (inclusiv cheltuieli de judecata) sau alte raspunderi, suferite in vreun fel sau provocate direct de Asociatia Veterinarul ca urmare a incalcarii sau ignorarii de catre Utilizator a acestor conditii.

8.3. Limitarea raspunderii

a. Utilizatorul declara in mod expres ca intelege si este de acord cu urmatoarele afirmatii:

I. Utilizarea serviciului se face pe propria raspundere. Astfel Asociatia Veterinarul nu poate fi responsabil pentru nici un fel de daune directe sau indirecte produse prin utilizarea informatiilor, a site-ului sau sau a site-urilor web in legatura cu acesta.

II. Asociatia Veterinarul nu este raspunzator si nu ofera nici o garantie ca:

 1. serviciul va indeplini toate cerintele dumneavoastra;
 2. serviciul va fi disponibil sau functional 24 de ore din 24;
 3. orice eroare de program sau disfunctionalitate va fi remediata;
 4. datele prezentate pe site sunt actuale sau corecte;
 5. informatiile furnizate de Utilizator vor fi acceptate si afisate pe site.

III. Orice informatie obtinuta prin utilizarea serviciului pus la dispozitie de catre Asociatia Veterinarul poate fi folosita doar pe riscul propriu al Utilizatorului. Utilizatorul va fi singura persoana responsabila de eventualele pierderi ce pot rezulta din utilizarea acestor informatii.

IV. Nici un sfat sau alte informatii orale sau scrise, obtinute de catre Utilizator de la Asociatia Veterinarul prin intermediul serviciului, nu va crea o garantie care nu este stipulata expres in Conditiile de Utilizare.

8.4. Raspunderea Asociatiei Veterinarul (daca aceasta este stabilita de catre o instanta judecatoreasca sau un tribunal arbitral) rezultata in orice mod din sau in legatura cu furnizarea serviciului conform acestor conditii, este limitata in cazul fiecarui eveniment sau in cazul oricarei serii de mai multe evenimente la 10 lei.

9. Securitate

9.1. Utilizatorul ia la cunostinta ca Asociatia Veterinarul nu poate controla si nu ofera nici un fel de garantii privind securitatea informatiilor care sunt vehiculate prin Internet.

10. Conexiunea la alte Site-uri

10.1. Serviciul poate fi folosit de catre Utilizator pentru a afla diferite informatii afisate de catre Asociatia Veterinarul pe WEB, pentru a face legatura cu alte site-uri web din lume, iar Utilizatorul se angajeaza sa respecte politicile de utilizare valabile in acele retele sau site-uri. Utilizatorul accepta starea de fapt ca Asociatia Veterinarul nu controleaza aceste site-uri, nu este responsabil si nu isi asuma nici o obligatie in ceea ce priveste alte site-uri, orice link din alte site-uri sau continutul acestora.

10.2. Orice includere de link-uri spre alte site-uri este facuta numai pentru a putea fi folosita de Utilzator si nu implica sprijinirea de catre Asociatia Veterinarul a materialului disponibil pe acele site-uri sau retele si nici vreo asociere cu operatorii lor. Utilizatorul acceseaza acele site-uri si le foloseste produsele si serviciile exclusiv pe propriul risc.

11. Date cu caracter personal

11.1. Asociatia Veterinarul respecta legislatia UE si nationala privind Protectia datelor cu carater personal respectiv:

 • Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date 
 • Legea nr. 190 din 18 iulie 2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor)
 • Legea nr. 363 din 28 decembrie 2018 privind protecţia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de către autorităţile competente în scopul prevenirii, descoperirii, cercetării, urmăririi penale şi combaterii infracţiunilor sau al executării pedepselor, măsurilor educative şi de siguranţă, precum şi privind libera circulaţie a acestor date

11.2. Dobandirea calitatii de membru al asociatiei, indiferent de nivelul de acces sau taxe platite se realizeaza prin completarea datelor oferite voluntar de medicului veterinar/cabinetului veterinar pentru identificarea corecta a acestuia si emiterea documentelor fiscale, conform solicitarilor medicului, precum si pentru inregistrarea calitatii de membru. Datele cabinetelor medicale veterinare nu sunt date cu caracter personal.

11.3. In general prin accesarea acestui site sunteti de acord cu faptul ca Asociatia Veterinarul are dreptul de a prelucra datele dumneavoastra personale, dezvaluite ca urmare a folosirii serviciului de catre Utilzator, in conformitate cu " Regulile de confidentialitate ". "Regulile de confidentialitate" se constituie ca parte integranta a acestor conditii.

12. Generalitati

12.1. Modificari ale conditiilor:  Asociatia Veterinarul poate modifica prezentele conditii la anumite intervale de timp fara a anunta Utilizatorul. Astfel de modificari vor fi aduse la cunostiinta Utilizatorului prin afisare pe site-ul web. Modificarile facute astfel sunt socotite a fi acceptate de catre Utilizator daca acesta continua sa foloseasca serviciul dupa afisarea lor pe site-ul web.

12.2. Forta Majora - Asociatia Veterinarul nu isi asuma responsabilitatea pentru imposibilitatea de a se conforma obligatiilor prevazute in aceste conditii, ca rezultat al oricarei cauze aflate in afara controlului sau, incluzand dar nelimitandu-se la evenimente fortuite, conditii meteorologice nefavorabile, actiunea sau inactiunea guvernului sau a altor autoritati, a altor retele de care Asociatia Veterinarul nu este responsabila.

12.3. Jurisdictie - Acest site web (exclusiv site-uri ale tertelor parti spre care exista linkuri) este controlat de catre Asociatia Veterinarul. Prin accesarea acestui site, Utilzatorul accepta ca aceste conditii si orice disputa legata de ele sunt guvernate si interpretate in concordanta cu legile Romaniei, iar Utilizatorul admite sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor judecatoresti de pe teritoriul Romaniei. Acest site web poate fi accesat de oriunde din Romania si de peste hotare. Asociatia Veterinarul nu ofera nici o asigurare ca ceea ce acest site contine, se supune legilor (inclusiv celor de proprietate intelectuala) altor tari in afara Romaniei. Daca Utilizatorul acceseaza acest site din afara Romaniei, o face pe riscul sau si este singur responsabil de respectarea legilor teritoriului in care se afla.

12.4. Confidentialitate - Asociatia Veterinarul nu garanteaza ca utilizarea acestui site va fi confidentiala. Asociatia Veterinarul nu este responsabil pentru nici o paguba pe care o sufera Utilizatorul sau alta persoana ca rezultat al incalcarii confidentialitatii cu privire la utilizarea de catre Utilizator a acestui site. Orice informatie pe care Utilizatorul o dezvaluie pe site se poate sa nu fie in siguranta pe durata transmiterii ei prin Internet. Terte parti au posibilitatea de a intercepta transmisiunile pe care le face Utilizatorul cand foloseste acest site web. Unele servicii pe care le acceseaza Utilizatorul pe acest site permit Asociatia Veterinarul sa primeasca informatii cu caracter personal.

13. Confidentialitatea datelor utilizatorilor domeniului veterinarul.ro

13.1. Ca urmare a utilizarii de catre dumneavoastra a serviciului, asa cum este definit in Conditiile de Utilizare a site-ului www.veterinarul.ro si a tuturor paginilor de pe platforma, Asociatia Veterinarul poate obtine diverse informatii despre dumneavoastra ca persoana fizica (numele si prenumele, adresa, numere de telefon, informatii despre utilizarea produselor si serviciilor oferite prin intermediul site-ului nostru). Toate aceste informatii vor fi denumite in cele ce urmeaza "Informatia privata".

13.2. Nu se incadreaza in aceasta categorie informatiile referitoare la persoane juridice sau informatiile care au fost anterior facute publice cu acordul dumneavoastra, informatii care prin natura lor nu fac obiectul regulilor de confidentialitate.

14. Prelucrarea informatiei private

14.1. Informatia privata va fi prelucrata de catre Asociatia Veterinarul in conformitate cu prevederile Legilor nr. 677/2001, putand fi folosita in scopurile declarate ale asociatiei cum ar fi:

 1. oferirea de produse si/sau servicii catre dumneavoastra;
 2. solutionarea intrebarilor, solicitarilor, propunerilor si sugestiilor dumneavoastra;
 3. procesarea comenzilor sau cererilor dumneavoastra;
 4. emiterea documentelor de facturare;
 5. realizarea marketingului produselor si serviciilor Asociatiei, realizarea studiilor de piata si de produs;
 6. contactarea dumneavoastra prin telefon, posta, email, fax, mesaje text, etc., in legatura cu oferte de produse si servicii ale Asociatie sau in legatura cu produse si servicii ale unor parteneri despre care consideram ca ar putea fi de interes pentru dumneavoastra (in afara situatiei in care ne-ati adresat o cerere scrisa prin care solicitati sa nu fiti contactat in legatura cu aceste oferte utilizand informatiile private);
 7. alocarea sau oferirea unor eventuale recompense, reduceri sau beneficii.

15. Dezvaluirea Informatiei private

15.1. Asociatia Veterinarul nu va dezvalui Informatia privata unor terte parti decat in scopul prevenirii sau detectarii infractiunilor sau fraudelor si aceasta in cazul in care solicitarea este realizata in scris de catre o institutie sau un organism autorizat de catre statul Roman sau instantele de judecata;

16. Drepturile dumneavoastra.

16.1. Drepturile cu privire la prelucrarea Informatiei private ale utilizatorilor conform prevederilor legale sunt:

 1. de a obtine o data pe an, confirmarea faptului ca datele dvs. sunt sau nu prelucrate de catre noi;
 2. de a interveni asupra datelor transmise;
 3. de a va opune prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia dvs. particulara cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata, prelucrarea nu va mai viza datele in cauza.
 4. de a va opune, in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele dumneavoastra personale sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele Web Activ sau al unui tert;
 5. de a va adresa justitiei in situatia in care in urma prelucrarii datelor dumneavoastra personale ati suferit un prejudiciu;
 6. de a inainta plangere, catre autoritatea de supraveghere in situatia in care considerati ca datele dumneavoastra personale nu au fost prelucrate conform legii;

Pentru situatiile prevazute la punctele 1, 2, 3 sau 4 ne veti inainta o cerere scrisa, datata si semnata. In cerere veti preciza adresa la care doriti sa va fie comunicate informatiile astfel incat sa aveti certitudinea ca predarea se va face numai personal.

16.2. Asociatia Veterinarul va va comunica masurile adoptate/informatiile solicitate in termen de 15 zile de la data primirii cererii.

16.3. Asociatia Veterinarul nu este responsabila pentru nici o paguba pe care o sufera Utilizatorul sau alta persoana ca rezultat al confidentialitatii cu privire la utilizarea acestui site. Orice informatie pe care Utilizatorul o dezvaluie pe site poate sa nu fie in siguranta pe durata transmiterii ei prin Internet. Terte parti au posibilitatea de a intercepta transmisiunile pe care le face Utilizatorul cand foloseste acest site web.

art.17. Prevederile acestor Termeni si Conditii se completeaza si sunt completate de "Notificarea Juridica"

PENTRU UTILIZAREA ACESTUI SITE ESTE NECESAR SA CITITI SI SA ACCEPTATI ACESTE REGULI 
ASA CUM SUNT ELE DEFINITE IN PREZENTUL ARTICOL SI IN POLITICILE PUBLICATE PE ACEST WEBSITE.
VIZITAREA IN CONTINUARE A ACESTUI SITE PRESUPUNE CA SUNTETI DE ACORD CU
ACESTE REGULI CARE FAC PARTE DIN CONDITIILE DE UTILIZARE.
Daca nu sunteti de acord cu aceste coditii va rugam sa nu accesati si
sa nu utilizati vreuna din paginile platformei www.veterinarul.ro